Reklama
 
Blog | Martin Synek

Recenze pro web Proti šedi: Protiva – EP Deep Though

Pražský rapper Protiva jede jako stroj, co měsíc, to nový hudební počin. Poslední věcí z jeho produkce je pětitrackové EP Deep Thought, které se opět veze na vlně Protivovy typické ponurosti, ale přesto je v něčem progresivní. Jak kdyby smíchal ,,starého Standu“ s populárním světovým zvukem.

protiva

Pavel Protiva se ve svých osmnácti letech dokáže posouvat neuvěřitelným tempem dopředu, v současnosti bych se ho nebál nazvat jedním z nejnadanějších českých rapových interpretů. EP Deep Thought nemá žádný mainstreamový hit, ale to asi ani nebyl záměr. Na druhou stranu nemá ani žádnou slabší část, pět tracků je ideál a každý z nich má smysluplný, kvalitní text. Instrumentály jsou dost temné, vážně obdivuju tu symbiózu mezi interpretovou sekanou flow a beaty použitými na Deep Thought. Těžko vybrat, který track je nejlepší, protože všechny jsou srovnatelně kvalitní, žádný z nich není odfláknutý. Ale velmi mě baví třeba Cover a Syn.

Na to, že je Deep Thought vytvořeno doma na koleni, je to fakt skvělé. Kdyby byl na scéně každý rapper produktivní a textově vyspělý, tak jako Protiva, byla by to krása. 9 z 10.

Martin Synek

Reklama